Ryes Mølle Biavl

Tlf. +45 42 70 55 75

HELÅRS HONNING


HELÅRS HONNING, SLYNGET eller PRESSET

SLYNGET eller PRESSET Honning,  Denne Lækker RYES MØLLE BIAVL'S slynget/presset Danske HELÅRS HONNING er indsamlet af danske bier i Danmarks skønne natur, som giver den lækreste danske honning med masser af god smag. Honningen kan bruges til al slags madlavning, hvor honningen kan bidrage med en god og sød smag. Ryes mølle biavl's honning er også særdeles god og velegnet som smørepålæg, så du kan få dig en lækker honningmad. Lækker dansk honning med masser af god smag. Honningen er koldrørt og fri for pesticider og andre giftstoffer. Et rent naturprodukt


PRESSET HONNING.

Presset Honning er en honning med en smag, der adskiller sig en del fra slynget honning, fordi den er mere aromatisk og indeholder op til 10 gange så meget pollen, da pollen har sin egen smag. Analyser har vist at der er optil 3.000 fermenterede pollenkorn pr. gram slynget honning. Medens der i presset honning kan være op til, 50.000 pollen korn pr. gram, måske mere. Ulempen ved slyngning er, at honningen i små honningdråber kastes gennem luften fra tavlerne til slyngens væg. Derved forsvinder nogle af de flygtige duft- og smagsstoffer fra honningen. Ligeledes er der ved slyngning risiko for iltning af honningen på grund af den store samlede overflade, dråberne får. Desuden vil dråberne, også kunne optage fugt og lugt fra den omgivende luft. Da pollekornene i pollentavlerne sidder godt fast, kan de ikke slynges ud. Pressen gør imidlertid, at en del pollen frigøres og derved kommer til at indgå i honningen.

Det kan diskuteres, om man synes bedst om pressehonning eller slyngehonning. Men uanset hvad, afhænger honningens smag, duft og kvalitet først og fremmest af de blomsterarter, som bierne har besøgt. Honning består mest af sukkerarter (kulhydrater) og vand. Honning er biernes brændstof. Pollenet er deres ‘byggesten’ dvs. til vækst, vedligeholdelse af immunforsvar, hjælp til forplantning osv. Der går ca. 140 mg pollen til at, få en bi fra puppe stadiet, til voksen bi. Bierne fermenterer (omsætter) pollenet i cellerne. Dvs. at de tilsætter enzymer fra deres munddele, blander lidt honning i, hvorefter de pakker pollenet ned i cellerne, sprøjter en smule bigift på og lukker cellerne. Der sker så en nedbrydning/omsætning af pollenet, i bestanddele, indeholdende ca. 20–30% protein, 10% fedt og 7% stivelse, plus en del mineraler, vitaminer, aminosyrer, antibiotiske stoffer og smagsstoffer. Faktisk er denne nedbrydning/omsætnings proces, næsten den samme som man ser i yoghurt, sauerkraut, marinerede sild osv. Bier og mennesker kan ikke optage disse stoffer (mineraler, vitaminer osv.) i organismen, uden denne fermentering. Det er så disse stoffer, der kommer ud i honningen, i større målestok ved presning. Dette giver, som sidegevinst også et sundere produkt.