Ryes Mølle Biavl

Tlf. +45 42 70 55 75

HONNING med Chili, Piment d´Espelette


Klik på billedet for stor udgave

Produkt nr. 00 2 06 0225 106

PRESSET, lækker dansk Honning med Chili Piment d'Espelette fra danske bier honningen er høstet i bigård nr. 06. Honningen er efter forarbejdningen tilsat pulvereseret Chili Piment d'Espelette, hvor efter den er tappet på glas. Dette giver honningen en frisk smag og lidt skarp smag af chili - dog uden den er stærk. Honning og Chili sætter smag på en tam ost, er fantastisk i orientalske gryderetter og kan pifte en tomatsuppe op. Stort indhold af C-vitaminer. Brug denne smagfulde honning i dressing til salat eller som smagsgiver i grill marinader. I te eller kakao, eller bare en honning mad. Denne Honning tages fra bierne primo juni når rapsen er afblomstret, herefter koldrøres honningen og der tilsættes chili. Honningen er Uopvarmet, koldrørt og direkte fra biavler. Espelette chili kommer fra byen Espelette som ligge i det baskiske land på grænsen mellem Frankrig og Spanien, Det faktum, at byen ligge flankeret af rigelig med hav på den ene side og det frugtbare land på den anden side, det gør at de helt rigtige vægstbetingelse er til stæde. Da denne chili er så udbredt for det baskiske køkken og økonomi, blev det bekræftet som et APO-produkt i august 2002. AOC står for Appellation d'origine contrôlée, eller "kontrolleret oprindelsesbetegnelse". Denne certificering findes for at beskytte branding og kvalitet af regionale fødevarer, såsom vin og ost. Champagne er et berømt eksempel. Ligesom “Hatch Chili Peppers” kan kun kaldes Hatch Peppers, hvis de dyrkes i Hatch-regionen i New Mexico, skal Espelette-peberfrugter dyrkes i den franske Espelette-region. Ellers kaldes de med et andet navn. Netto indhold 225 g

49,00 DKK